Showcontrol

Door showcontrol in te zetten en zo verschillende technische disciplines aan elkaar te verbinden kunnen we alles perfect op elkaar afstellen. Zo vertellen we verhalen door licht, geluid en visuele effecten met elkaar te combineren tot een onvergetelijke ervaring.

Wat is showcontrol ?

Door deze techniek in te zetten is het mogelijk om licht, geluid en video precies gelijk te laten lopen. Telkens weer opnieuw. Zekerheid en betrouwbaarheid zijn dan ook belangrijke redenen om showcontrol te gebruiken. De techniek wordt op grote schaal toegepast in theaterproducties, presentaties en op evenementen. Het wordt ingezet om verschillende disciplines op tijd te laten lopen en te automatiseren. Dit is essentieel productie waarbij licht, geluid, specials, laser, motion alsmede video aanstuurt.

Showcontrol in theaterproducties

In het theater wordt een voorstelling vaak verhaald. Het gebruik van showcontrol geeft hierbij de zekerheid om telkens weer dezelfde voorstelling neer te zetten. Je kunt de show perfect programmeren tijdens repetities om zo de kwaliteit te waarborgen. Als het eenmaal perfect geprogrammeerd is, dan is het de volgende keer ook weer perfect. Voor de Opera Bouffe, Schinderhannes, werd het digitale decor ontworpen en uitgevoerd door Stv-Visuals.

Tijdcode

Bij een tijdcode gestuurde show wordt de show vooraf geprogrammeerd op een tijdlijn. Naast unieke shows gestuurd op tijdcode zijn we experts op het gebied van live shows, waarvoor we zelf content creëren. Wilt u meer weten over deze techniek of wat Stv-Visuals voor u kunt betekenen? Neem dan contact met ons op.